ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Οικογενειακό οινοποιείο από το 1999.

Η απόφαση

Ο Αντώνης Κοσμαδάκης και η Μαρία Τυλάκη, ιδιοκτήτες του οινοποιείου, αποφάσισαν εκείνη τη χρονιά να αναμπελώσουν τα χωράφια των προγόνων τους, που ήδη καλλιεργούνταν με αμπέλια της ποικιλίας Σουλτανίνα, για την παραγωγή σταφίδας. Αξιοποιώντας τις γνώσεις αμπελουργίας που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια εξειδικευμένων και έμπειρων επιστημόνων, προχώρησαν στην αναδιάρθρωση του ιδιόκτητου αμπελώνα, φυτεύοντας ελληνικές και ντόπιες ποικιλίες οινοστάφυλων (Βιδιανό, Μαλβαζία, Ασύρτικο από λευκές και Κοτσιφάλι, Λιάτικο από ερυθρές), αλλά και γνωστές διεθνείς, όπως το Chardonnay, το Syrah, το Cabernet Sauvignon.

Winery
Winery
Βιολογική καλλιέργεια

Κινούμενοι από τον σεβασμό και την αγάπη για τη φύση, πήραν την απόφαση να καλλιεργήσουν τα νέα αμπέλια με βιολογικά μέσα, όπως συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, με πρότυπα που πιστοποιούνται από την BIO Hellas.

Winery
Μονάδα οινοποίησης σε εγγύτητα με τον αμπελώνα

Σταδιακά έφτιαξαν και εξόπλισαν έναν μικρό χώρο για την οινοποίηση, την αποθήκευση και την παλαίωση των κρασιών, δίπλα στον αμπελώνα, έτσι ώστε η πρώτη ύλη να φτάνει άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία στον χώρο παραγωγής του κρασιού.

Winery
Η δεύτερη γενιά οινοποιών

Πέρα από το τεχνικό και υλικό υπόβαθρο, φυσικά είναι απαραίτητο και ένα σωστά εξειδικευμένο και ενημερωμένο ανθρώπινο δυναμικό.Τα τρία παιδιά της οικογένειας αποφάσισαν, λοιπόν, να ακολουθήσουν το δρόμο και την παράδοση των προγόνων, φέρνοντας παράλληλα νέα γνώση και εξειδικευμένη πληροφορία στο οινοποιείο, με στόχο να αναβαθμίσουν την παραγωγή και τη διαχείριση των προιόντων του κτήματος.

Έτσι ο Μανώλης Κοσμαδάκης, μεγαλύτερος γιος, επέλεξε να σπουδάσει Χημικός στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου και αυτή τη στιγμή τελειώνει τις σπουδές του, ενώ παράλληλα φροντίζει να συμμετέχει ενεργά στο οινοποιείο της οικογένειας. Ακόμη έχει εργαστεί κατά περιόδους σε άλλα οινοποιεία, έτσι ώστε να εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις του σχετικά με την οινοποίηση και τον ποιοτικό έλεγχο του τελικού προιόντος.

Ο Γιώργος Κοσμαδάκης, σπουδάζει στο Γεωπονικό Τμήμα στο Ηράκλειο και έχει κληρονομήσει την αγάπη των παππούδων του για το αμπέλι, οπότε θα τον βρείτε συχνά δίπλα στον πατέρα του να φυτεύει νέα κλήματα ή να φροντίζει και να κλαδεύει τα παλαιότερα.

Η Κατερίνα Κοσμαδάκη, το νεότερο από τα μέλη της οικογένειας, σπουδάζει στο Πολυτεχνείο Κρήτης στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, θέλοντας να φανεί χρήσιμη στην προώθηση του τελικού προϊόντος καθώς και στην αναβάθμιση της διαδικασίας παραγωγής. Επίσης, φροντίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις της επάνω στην οινογευσία και κατέχει για την ώρα την πιστοποίηση του WSET επιπέδου 1.

Η επιβράβευση των κόπων μας

Αν και σχετικά νέοι ακόμη στην παραγωγή και εμπορία οίνου, έχουμε πάρει μέρος σε Ελληνικές και Διεθνείς εκθέσεις και διαγωνισμούς και βεβαίως είμαστε υπερήφανοι για τις διακρίσεις που μας απονεμήθηκαν. Ωστόσο, δεν υπάρχει για εμάς μεγαλύτερη επιβράβευση από τη δυνατότητα να συνεχίζουμε το έργο μας και να μας ανταμείβει η δική σας προτίμηση!

Winery
Winery